13.10.2022 Samuel Rachlin – Er verden gået af lave?

Foredrag på Nakskov Bibliotek kl. 19.00-21.00

Arrangeret i samarbejde mellem LollandBibliotekerne, AOF, FOF, Fora Fritid og Teologihøjskolen Lolland.

Foredrag v. journalist og forfatter Samuel Rachlin

Hvordan synes I selv det går, hvis I kigger jer omkring i verden? Det spørgsmål undersøger Samuel Rachlin i sit nye foredrag, hvor han kortlægger den aktuelle internationale situation og et verdensbillede, der har fået mange til at ryste på hovedet.  

Samuel Rachlin indkredser vores tid med en gennemgang af begivenheder, personligheder og fænomener, der har forvandlet verden til uigenkendelighed. Det er Vladimir Putin, Donald Trump, Boris Johnson, Kinas Xi Jinping, Nordkoreas Kim Jung Un og andre i det galleri af politiske ledere, der har været med til at tegne tiden. De har gjort op med værdier, begreber og en politisk adfærd, som de fleste er vokset op med. Er der et mønster, er der en sammenhæng, spørger Rachlin.

Foredraget handler om nogle af tidens største udfordringer, om den nye verdensorden og de storpolitiske konsekvenser, som krigen i Ukraine har ført med sig. Han vil også komme ind på emner som den teknologiske revolution, de sociale medier, kultursammenstød og klimatruslen.  Udviklingen har afsløret, hvor skrøbeligt demokratiet er, og mange er bekymret for, hvordan fremtiden tegner sig for det demokrati, man har taget for givet i vores verdensdel. Den forvirrende udvikling ligner en geopolitisk runddans, der har vendt op og ned på det hele.

Om Samuel Rachlin

Samuel Rachlin er journalist og forfatter, og var i mange år ansat i Danmarks Radio, hvor han som stationens første Moskva-korrespondent åbnede Rusland for de fleste danske seere og lyttere. Siden har han været nyhedsvært på TV2, og har som udenrigskorrespondent i Washington og Moskva dækket flere dramatiske begivenheder både under Boris Jeltsin og Vladimir Putin.

Til daglig bor Rachlin tæt på Det Hvide Hus i USA, har en fast klumme på Berlingske og er en hyppigt brugt kommentator i medierne. Han er også forfatter til flere bøger om blandt andet Rusland, Putin, populisme og den nye verdensorden.

Billetter

Entré: 100 kr.
For medlemmer af Biblioteksklubben: 80 kr.
Entré for unge på 25 år og studerende: 25 kr. (Du skal kunne vise gyldig legitimation v. ankomst. Bemærk: BEGRÆNSET antal billetter med ungdomsrabat).

To foredrag om krigen på Europas dørtrin

Foredraget med Samuel Rachlin er det første ud af to foredrag, der sætter fokus på krigen mellem Rusland og Ukraine, og de vidtrækkende konsekvenser, som den har udløst, ikke bare i Europa, men også på verdensplan.

Torsdag d. 10. november tager Anna Libak over med foredraget “Den aktuelle konflikt mellem Ukraine og Rusland”, og zoomer ind på konflikten og kortlægger forskellene mellem de to landes selvopfattelse og politiske styre, samt giver et indblik i konfliktens bagvedliggende faktorer. Endelig vil hun give sit bud på, hvad fremtiden kan bringe.

Læs mere om foredraget v. Anna Libak her.

De to foredrag er blevet til i et samarbejde mellem LollandBibliotekerne, AOF, FOF, Fora Fritid og Teologihøjskolen Lolland.

Billetter til begge foredrag

Entré til begge foredrag: 175 kr. – kan købes her.

For medlemmer af Biblioteksklubben: 150 kr. – kan købes her

Er du ikke medlem af Biblioteksklubben? Så meld dig gratis ind på https://lollandbib.dk/biblioteksklub eller ved personlig henvendelse på biblioteket. Efter indmeldelse får du en billetkode tilsendt i en nyhedsmail, som du skal indtaste for at opnå rabat på billetten. 

.

.

.

.

.

%d bloggers like this: